Paaskuiken-popjes

    Paaskuiken-popjes

    18keer bewaard
    5uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een uiterst schattige paastraktatie op een stokje! Deze lolly heeft een knapperig chocolade-omhulsel en een heerlijk zachte cakevulling. Maar je moet het eerst over je hart verkrijgen om een hap te nemen. :)

    Layla Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 300 gram ontbijtkoek, zonder plakrandje
    • 100 gram roomkaas naturel
    • 50 gram harde boter
    • 200 gram poedersuiker
    • Enkele druppels vanille-essence
    • lollystokjes (optioneel)
    • 500 gram smeltchocolade
    • Verschillende versiersels/strooisel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur20min 

    1. Verkruimel de ontbijtkoek in een kom.
    2. Meng de roomkaas met de boter, poedersuiker en vanille-essence te mengen en mix dit in delen met de ontbijtkoek.
    3. Doe cacaopoeder is een schaaltje en leg bakpapier op een bakplaat of bord.
    4. Vorm balletjes met een doorsnee van 2 à 3 cm van het cakemengsel en rol ze door de cacao. Steek er eventueel een stokje in, duw deze tot de kern van het balletje.
    5. Laat de balletjes minstens 3 à 4 uur opstijven in de koelkast. Je kunt ze ook een nachtje laten staan.
    6. Haal de balletjes uit de koelkast zodat ze een beetje op kamertemperatuur kunnen komen. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie of in de magnetron (telkens 1 minuut en tussendoor roeren).
    7. Haal de balletjes door de chocolade, laat de overtollige chocolade eraf druipen en laat uitharden op bakpapier (of steek de stokjes in bijvoorbeeld oase). Versier de balletjes met strooisel (zoals marsepein, amandelsnippers en cake-versiering/strooisels), of (een andere kleur) gesmolten chocolade.

    Tip

    Als je in plaats van bruine smeltchocolade gele candy melts gebruikt, kun je echte paasgele kuikentjes maken. Voor de oogjes kun je in plaats van chocoladeballetjes ook een stift met eetbare inkt gebruiken.

    Andere ingrediënten

    In plaats van ontbijtkoek kun je ook bijvoorbeeld chocolade-, citroen- of naturel roombotercake gebruiken.

    Andere ingrediënten

    Ook lekker is om stukjes gedroogd fruit en rozijnen of kleingehakte (ongezouten) noten door de cakekruimels te mengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Layla
    van
    2

    Een citaat van mijn visite toen ze een 'Tropische Cake-bonbon' (zie 'varianten') aanbood: "Eigenlijk hou ik helemáál niet van bonbons, maar deze zijn lekker! Ze zien er ook professioneel uit. Wat is het recept, ik wil ze zelf thuis ook maken!", terwijl er nog meer van de schaal gesnoept wordt... - 21 mrt 2011

    Morda
    van
    2

    beetje lastig om het mooi te maken maar wel superlekker - 20 mrt 2011

    Layla
    van
    2

    Andere ingrediënten gebruikt. Ook lekker is om er Tropische Cake-bonbons van te maken! Mix dan banaan en rozijnen met het roomkaasmengsel door de cakekruimels. En dan vervolgens de balletjes door kokosrasp te rollen in plaats van cacaopoeder. En als finishing touch de bonbons ook met kokosrasp bestrooien nadat ze met chocolade omhult zijn. - 20 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren