Munt-roomijs met stukjes chocola

    Munt-roomijs met stukjes chocola

    21keer bewaard
    5min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een GEWELDIG recept dat ik met toeval heb ontdekt. Door de halfvolle melk smaakt het roomijs wat "lichter" vind ik.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500ml halfvolle melk
    • 500ml volle room
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel peppermunt extract
    • (3 druppels groene voedselkleurstof)
    • 200g chocoladechips of gehakte chocola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Roer de melk, room, suiker, zout, vanille extract en pepermunt extract samen tot de suiker is opgelost. Kleur, indien gewenst met voedselkleurstof.
    2. Giet het mengsel in een ijsmachine en vries het in volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg na 10 min vriezen de stukjes chocola toe. Schep het ijs na ongeveer 30 min (als het dik geworden is) in een bak en zet het nog 2 uur in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Smaakt weinig naar munt, wel sterk naar vanille, zal het de volgende keer aanpassen, meer munt en veel minder vanille - 14 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren