Filipijnse loempia's

    Filipijnse loempia's

    26keer bewaard
    1uur10min


    380 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een authentiek Filipijns recept voor loempia's. Je kunt het als bijgerecht serveren, of als voorgerecht of hapje.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 450 gr varkensgehakt
    • 2 teentjes knoflook, geplet
    • 85 gr gehakte ui
    • 65 gr fijngehakte wortel
    • 50 gr fijngehakte lenteui
    • 50 gr dungesneden groene kool
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel sojasaus
    • 30 loempiavelletjes
    • 475 ml plantaardige olie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Zet een wok op hoog vuur en schenk er 1 eetlepel plantaardige olie in. Bak hierin het varkensgehakt bruin. Haal het gehakt uit de pan en zet apart. verwijder het vet uit de pan maar laat een dun laagje achter. Bak hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Roer het gehakt, de wortel, lenteui en kool erdoor. Breng op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en sojasaus. Haal van het vuur en laat enigszins afkoelen.
    2. Schep drie volle eetlepels van de vulling diagonaal naast een hoek op elk loempiavelletje en laat ongeveer 3 cm ruimte over aan elke kant. Vouw de korte hoek over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol netjes en stijf op. Bevochtig het uiteinde van het velletje met wat water en plak het rolletje daarmee vast. Dek de rolletjes af met plastic huishoudfolie om ze niet te laten uitdrogen.
    3. Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de olie toe en verhit dit 5 minuten. Frituur per keer ongeveer 3-4 loempia's. Frituur ze 1-2 minuten, tot alle kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 03 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren