Koeksusters

    Koeksusters

    2keer bewaard
    2uur55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Overheerlijke lekkernij uit Zuid-Afrika. Soort donutdeeg gecoat met een suikersiroop.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 270 gr. cakemeel
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels bakpoeder
    • 4 eetlepels boter
    • 120 ml water
    • 1 ei geklopt
    • frituurvet
    • 1 kg suiker
    • 360 ml water
    • 1/2 theelepel gember
    • 2 kaneelstokjes
    • 1 citroen geperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur55min 

    1. Bereidingswijze siroop: Doe dit een nacht van te voren. Los de suiker op in het water en voeg de citroensap toe.
    2. Deeg: Zeef het meel en de bakpoeder. Wrijf de boter erdoor.Mix het water met het geklopte ei en voeg beetje voor beetje toe aan de meel. Kneed het goed door elkaar.
    3. Zet de deeg afgedekt weg voor zo'n 2 a 3 uur.
    4. Rol het deeg uit op 5 mm dikte. Snij er reepjes van, van 5 cm. lang en 2 cm breed. Snij elke strip in drie stukken maar niet helemaal doorsnijden. Vlecht nu de reepjes en knijp vast aan het eind.
    5. Frituur nu de koeksusters totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de frituurpan en doop ze direct in de koude suikersiroop. Hou de siroop goed koud. Evt. door middel van een schaal met ijsblokjes waar je de schaal met siroop in zet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren