Crème Pâtissière

    Crème Pâtissière

    21keer bewaard
    15min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Hier is een geweldig recept voor banketbakkersroom of crème pâtissière, dat kan worden gebruikt met soezendeeg voor soesjes, in trifles, in fruittaarten en heel veel andere recepten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml volle melk
    • 2 eetlepels maïzena
    • 75 gr suiker
    • 1 heel ei
    • 2 eierdooiers
    • 50 gr boter
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Roer de maïzena door 1/3 van de koude melk. Meng in een kleine steelpan de rest van de melk met de suiker en breng aan de kook. Haal van het vuur en zet opzij.
    2. Roer het ei en de dooiers door het maïzena mengsel. Voeg geleidelijk de warme melk aan het ei- en maïzenamengsel toe. Giet het mengsel vervolgens terug in de steelpan.
    3. Roer voortdurend op een laag vuur tot het mengsel indikt. Haal van het vuur, voeg de boter en vanille toe en roer tot een gladde massa.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ChefKevin
    van
    1

    Geweldig ! ! - 21 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren