Duitse jamkoekjes

    Duitse jamkoekjes

    9keer bewaard
    50min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze boterachtige koekjes worden door fijngemalen hazelnoten gerold en gevuld met aardbeienjam. Voel je vrij om elke jam die je wilt te gebruiken. Je kunt ze ook maken met Nutella of pindakaas.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 250 gr zachte boter
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 350 gr witte bloem
    • ter decoratie:
    • 3 eetlepels gemalen hazelnoten
    • rode jam, zoals aardbeien of frambozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Klop de boter tot deze luchtig is en voeg geleidelijk de suiker, vanillesuiker en eieren toe. Zeef de bloem erdoor. Zet tenminste 30 minuten in de koelkast.
    2. Maak kleine ballen van het deeg vormen en rol ze door de fijngemalen hazelnoot. Maak een holte in elke bal met het einde van een houten lepel en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
    3. Vul de holtes met jam en bak ze in een voorverwarmde oven op 170 C / gasoven stand 3 gedurende 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    NatalijaDzokovicValentic
    0

    - Gewaardeerd op - 14 sep 2016

    vaaltje2006
    0

    - Gewaardeerd op - 16 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren