Eigengemaakte Spätzle

    Eigengemaakte Spätzle

    7keer bewaard
    40min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Je eigen Spätzle maken is niet moeilijk. Je kunt een beleg naar keuze toevoegen, zoals gebakken uien en geraspte kaas. Bak dit dan in de oven tot de bovenkant mooi bruin en bubbelig is

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr bloem, plus meer indien nodig
    • 1 theelepel zout
    • 4 eieren
    • 125 ml lauw water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de bloem en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren en mix ze met de bloem met een elektrische hand mixer, begin vanaf het midden van de kom en werk je weg tot aan de randen. Voeg geleidelijk aan het water toe. Afhankelijk van de grootte van eieren die je gebruikt, is het wellicht goed om een paar eetlepels meer bloem toe te voegen. Kneed het deeg totdat het bubbels krijgt en makkelijk los van de kom komt. Wees geduldig; dit duurt 10 minuten of zelfs langer. Bedek de kom met een doek en laat het deeg een paar minuten rusten.
    2. Breng gezouten water in een grote pan aan de kook. Zet het vuur lager. Verspreid ongeveer 1/6 van het deeg over het korte uiteinde van een grote snijplank en het schraap het er met een groot mes vanaf in het kokende water. Zorg ervoor dat je kleine hoeveelheden tegelijk kookt; de spätzle moeten voldoende plaats hebben in het water en niet aan elkaar kunnen plakken. Je kunt ook een spätzle rasp of aardappelrasp gebruiken om gelijkmatig gevormde bolletjes te krijgen. Laat ze sudderen tot ze boven komen drijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren