Aardappelgratin

    Aardappelgratin

    21keer bewaard
    1uur5min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een luxe manier om aardappel te serveren. In dunne plakjes gesneden aardappelen worden gebakken met knoflook, uien, spek, kaas en room. Het is het perfecte gerecht voor in de winter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 middelgrote ui
    • 100 ml room
    • 1kg aardappelen, geschild en zeer dun gesneden
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 3 plakjes bacon, in dunne reepjes gesneden
    • 300 ml melk
    • 50 gr geraspte Comte of Gruyère kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze gaar zijn. Voeg de bacon toe en bak een paar minuten. Giet de inhoud van de pan op een aantal vellen keukenpapier en zet opzij.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    3. Meng de gesneden aardappelen, zout, peper, uien, knoflook, spek en melk goed door elkaar. Giet in een goed ingevette ovenschaal. Giet de room erover en bestrooi met kaas.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten of tot de schotel goudbruin is en de aardappels zacht zijn. Serveer warm uit de ovenschaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren