Muffins

    Muffins

    6keer bewaard
    35min


    91 personen hebben dit gemaakt

    Deze voedzame muffins zijn al jaren razend populair in onze familie en ze zitten vol vezels en volkorengranen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 ml karnemelk
    • 85 gr ontbijtvlokken
    • 1 ei
    • 125 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 5 eetlepels plantaardige of olijfolie
    • 1 rijpe banaan, gepureerd
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 85 gr volkorenmeel
    • 60 gr havermout of havervlokken
    • 1 theelepel soda bicarbonaat
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 60 gr gehakte walnoot
    • 100 gr verse of diepvries bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een middelgrote kom karnemelk en ontbijtvlokken mengen. In een andere kom ei, suiker, olie, banaan en vanille opkloppen.
    3. In een grote kom meel, havermout, soda bicarbonaat en bakpoeder mengen. De karnemelkmix en eiermix erdoor roeren tot het beslag net vochtig is. Bosbessen en walnoot toevoegen en het beslag in de bakvorm lepelen.
    4. In 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren