Amandel kruimelkoekjes

    Amandel kruimelkoekjes

    2keer bewaard
    5uur27min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze kerstkoekjes kunnen op elk moment in het jaar gegeten worden. Ze zijn boterachtig en op smaak gebracht met amandelkruimel. Als je weinig tijd hebt, kun je dit in de winkel kopen in plaats van zelf te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 70 

    • Voor de amandelkruimel
    • 25 gr boter
    • 25 gr basterdsuiker
    • 50 gr gehakte amandelen
    • voor het koekjes deeg
    • 1 ei, gescheiden
    • 125 gr boter
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 250 gr witte bloem
    • 1 mespuntje bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4uur45min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:5uur27min 

    1. Om de amandelkruimel te maken verwarm je de boter en suiker in een kleine pan op laag vuur tot de suiker oplost. Voeg de amandelen toe en verwarm kort. Bedek een plaat met vetvrij papier of ingevet folie en verspreid het mengsel hierover. Laat hard worden en verkruimel het vervolgens.
    2. Maak van de eierdooier, boter, suiker, vanille suiker, bloem, bakpoeder en amandelkruimel een deeg. Zet dit 30 minuten in de koelkast.
    3. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    4. Rol het deeg dun uit en snijd er kleine koekjes uit. Borstel er wat losgeklopt eiwit over en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 10-12 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren