Appelcake met kokos

    Appelcake met kokos

    4keer bewaard
    3uur50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is licht, fruitig en lekker. Sponscake wordt bedekt met appels en een kokos glazuur. Serveer met slagroom bij een kop thee of als dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor de cake
    • eiwit van 2 eieren
    • 2 eierdooiers
    • 2 eetlepels lauw water
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 theelepel rum
    • 1 theelepel citroensap
    • 60 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Voor de vulling
    • 1 kg appelen
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1 glas witte wijn of appelsap
    • voor de bovenkant
    • 1 zakje rood gekleurde glazuur
    • 100 gr gemalen kokos
    • Ter decoratie
    • slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur50min 

    1. Klop de eiwitten tot ze stijve pieken vormen. Meng de eierdooiers met water, suiker en vanillesuiker. Voeg rum en citroensap toe, en meng er vervolgens de bloem gemengd met bakpoeder door.
    2. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Vet een ronde springvorm in. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten.
    3. In de tussentijd, schil en snijd je de appels. Kook ze in een pan met suiker en witte wijn (of appelsap) op laag vuur tot ze zacht en papperig zijn.
    4. Laat de appelvulling afkoelen en giet het over de bodem.
    5. Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking, meng met kokos en borstel over appelmengsel. Zet een paar uur in de koelkast en verwijder dan de springvorm.
    6. Als 'finishing touch' versier de cake met slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren