Appelkaneelcake

    Appelkaneelcake

    21keer bewaard
    1uur15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is snel en gemakkelijk te bereiden. Het is een rijke, boterachtige, licht gekruide en zeer fruitige cake. Serveer in dikke plakken gesneden met een kop thee of koffie. Ook lekker in lunchpakketten.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 500 gr appels, geschild en fijngesneden
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur
    • 250 gr basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 300 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 100 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng de boter, suiker en eieren met een staafmixer tot een romig geheel. Meng de bloem, kaneel en bakpoeder. Voeg dit toe aan het beslag. Roer de gehakte walnoten en appels erdoor.
    2. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 60 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    lekker - 22 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren