Appels gebakken in wijnsaus

    (1)

    Er is wat inspanning nodig voor dit gebakken appelgerecht, maar het is echt de moeite waard. Appels worden gevuld met hazelnoten, kaneel en rozijnen en gebakken in een saus van witte wijn.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de wijnsaus
    • 500 ml melk
    • 3 eierdooiers
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1/2 vanillestokje
    • 100 gr basterdsuiker
    • 500 ml droge witte wijn
    • Voor de vulling
    • 4 eetlepels gehakte hazelnoten
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 4 theelepels rozijnen
    • 15 gr boter, zacht
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 4 grote appels, geschild en ontdaan van hun klokhuis

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng de maïzena, eierdooiers en net genoeg melk om een gladde pasta te maken. Breng de geschraapte vanillestokje en resterende melk aan de kook. Roer het maïzenamengsel en wijn erdoor. Breng aan de kook. Haal van het vuur en klop een paar keer. Laat afkoelen.
    2. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    3. Meng hazelnoten, suiker, rozijnen, boter en kaneel en vul hier de appels mee.
    4. Leg de appels in een ingevette ovenschaal. Giet de wijnsaus erover en bak 30-40 minuten onafgedekt. Serveer met ijs-koude vanillevla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren