Calamares met zongedroogde tomaatjes

    Calamares met zongedroogde tomaatjes

    2keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit eenvoudige voorgerecht laat de zon op je bord schijnen!! In plaats van de typische gefrituurde versie van calamares, kun je dit eens proberen. Calamares worden kort gebakken in olijfolie met wat knoflook, dan gemengd met zongedroogde tomaten. Bestrooi met gemalen rode pepers als je het pittig wilt!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 8 calamares, schoongemaakt en gesneden
    • 3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
    • 50 gr zongedroogde tomaatjes in olie, in stukjes gesneden
    • 1 theelepel gehakte platte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan op matig vuur en bak hierin de knoflook en de calamares gedurende 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en het is klaar! Bestrooi net voor het opdienen met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren