Cantuccini (amandel biscotti)

    Cantuccini (amandel biscotti)

    4keer bewaard
    1uur40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn de klassieke tweemaal gebakken Italiaanse koekjes. Ze zijn hard en droog, waardoor ze uitermate geschikt zijn om in de koffie te dopen. Ze kunnen ook worden geserveerd met thee of dessertwijn.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 180 gr basterdsuiker
    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 1 mespuntje zout
    • 25 gr boter, gesmolten en afgekoeld
    • 2 eieren
    • 175 gr amandelen, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Meng de bloem met het bakpoeder, voeg dan de suiker, vanillesuiker en zout toe. Maak een heuveltje met een holte in het midden. Giet de boter en eieren erin en kneed tot een deeg. Kneed de gehakte amandelen erdoor. Vorm het deeg tot een bal, voeg meer bloem toe als dit nodig is. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6.
    3. Snijd het deeg in 6 stukken en vorm van elk een 25 cm lange stam. Rangschik ze op de bakplaat en laat genoeg ruimte ertussen. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten.
    4. Laat ze een beetje afkoelen, snijd ze vervolgens in plakjes van 1 cm. Leg ze weer op de bakplaat en bak nog eens 8-10 minuten op 200 C / gasoven stand 6 tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren