Champignontaart

    Champignontaart

    4keer bewaard
    1uur5min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze champignontaart is een waar genot. Je kan de ham weglaten als je hem vegetarisch wilt maken. Ik zag vandaag een champignontaart in de supermarkt en bedacht me dat ik er zelf een wilde maken, dus dit is mijn eigen versie. Als je bevroren gebak gebruikt, vergeet het dan niet eerst te ontdooien!

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 500 gr champignons
    • klontje boter
    • 200 gr ham, in blokjes gesneden
    • 1 gesnipperde ui
    • 200 ml witte wijn
    • 225 ml crème fraîche
    • 1 theelepel gehakte verse tijm
    • 1 eierdooier, losgeklopt
    • 1 theelepel zout
    • 2 rollen zanddeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Bak de champignons in een grote braadpan met de boter op matig vuur gedurende 5 minuten, voeg dan de ham en ui toe. Bak nog eens 5 minuten. Voeg de witte wijn toe en laat dit 10 minuten koken.
    3. Voeg de crème fraîche toe aan het mengsel en meng goed. Verwijder van het vuur.
    4. Bedek een taartvorm met een van de deegvellen en snijd de randen zodat het past. Giet het mengsel hier overheen. Bedek met het resterende deeg, maak ook dit passend en druk de randen goed aan.
    5. Bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eierdooier, bestrooi met zout en verse tijm. Maak met behulp van een mes een paar inkepingen in de bovenkant van de taart. Bak 30 minuten en genieten maar!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren