Chocolade brownies

    Chocolade brownies

    7keer bewaard
    30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke snack traktatie. Chocolade brownies met amandel worden in vierkantjes gesneden, met jam besmeerd en tot slot bedekt met chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 250 gr zachte boter
    • 190 gr basterdsuiker
    • 6 eieren, gescheiden
    • 100 gr gemalen amandelen
    • 100 gr witte bloem
    • 200 gr pure chocolade, in stukjes gebroken
    • jam naar smaak
    • chocolade of chocolade glazuur, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de eiwitten stijf in een grote kom. Meng in een andere kom de boter met de suiker tot het luchtig is en klop dan de eierdooiers erdoor.
    2. Smelt de chocolade met een beetje water in een pan op laag vuur, voeg dan het botermengsel toe. Roer de amandelen en bloem erdoor. Meng het goed door elkaar en roer de eiwitten erdoor.
    3. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Breng het mengsel over op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer uit. Bak ongeveer 10 minuten op het onderste rooster. De brownies moeten vochtig aan de binnenkant zijn, maar droog aan de buitenkant.
    4. Laat iets afkoelen en snijd in kleine vierkantjes. Voeg twee brownies samen met jam ertussen en doop ze in de gesmolten chocolade. Laat opstijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren