Ontbijtpudding met rijst en rozijnen

    Ontbijtpudding met rijst en rozijnen

    15keer bewaard
    1uur5min


    97 personen hebben dit gemaakt

    Rijstpudding gemaakt met sojamelk en op smaak gebracht met ahornsiroop, rozijnen, kaneel, kardemom en amandelen. De pudding kan warm of koud gegeten worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 ml water
    • 220 gr ongekookte zilvervliesrijst
    • 85 gr rozijnen
    • 4 eetlepels ahornsiroop
    • 225 ml ongezoete sojamelk
    • 60 gr geroosterde en gehakte amandelen
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. In een middelgrote sauspan water aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren, afdekken en op een lange vlam 45 minuten gaar koken.
    2. In een middelgrote sauspan gekookte rijst, rozijnen, ahonsiroop, sojamelk, amandelen, kaneel en kardemom mengen. Op een middelhoge vlam aan de kook brengen. De vlam meteen laag zetten en onder veelvuldig roeren in ong. 5-8 minuten laten indikken. In kommen scheppen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren