Drie-lagen chocolade cake

    Drie-lagen chocolade cake

    4keer bewaard
    12uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een cake die snel en eenvoudig te maken is. Een kant en klare sponscake wordt gelaagd met een heerlijke chocolade ganache. Een geweldige verjaardagscake.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 dikke sponscake
    • 500 ml room
    • 2 (100 gr) blokjes donkere chocolade
    • 1 theelepel instant espresso
    • 2 (10 gr) zakjes slagroom stabilisator, zoals van Dr. Oetker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:12uur20min 

    1. Snijd de sponscake horizontaal in drie lagen.
    2. Verwarm de room met chocolade en koffie en roer tot chocolade is opgelost. Meng goed en laat afkoelen. Zet een nacht in de koelkast.
    3. Meng de chocoladeroom met de slagroom stabilisator. Verspreid 1/4 van de room op de eerste laag. Plaats de tweede cake op de room en bedek deze ook met 1/4 van de room. Voeg nu de bovenkant toe en gebruik de resterende room om de bovenkant en de zijkanten te bedekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren