Duitse appelbollen

    Duitse appelbollen

    4keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn de meest heerlijke vruchtenbollen ooit. Het duurt een tijdje om ze te maken, maar het resultaat is echt de moeite waard. Bestrooi met kaneel en suiker voor het serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eieren
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 125 ml melk
    • 30 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 400 gr witte bloem
    • 500 gr appels, zeer fijn gesneden
    • gesmolten boter
    • kaneel en suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop de eieren, zout en suiker. Meng sector melk en 30 gr van de gesmolten boter erdoor. Voeg de bloem toe en meng tot een glad deeg. Roer de appels in het deeg.
    2. Breng een grote pan water aan de kook. Neem twee eetlepels van het deeg en vorm een testbal. Kook de vruchtenbollen in kokend water, als het niet kapot gaat, is het deeg klaar. Als het wel kapot gaat, moet je meer bloem toe te voegen.
    3. Vorm alle bollen, doe ze in de pan met nauwelijks sudderend water en kook gedurende 15 minuten. Haal ze uit het water en laat goed uitlekken. Giet wat gesmolten erboter over en bestrooi ze met kaneel en suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren