Duitse stol

    Duitse stol

    5keer bewaard
    2uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor een stol is voor het traditionele Duitse zoet-gegiste vruchtenbrood, dat vooral heerlijk is met kerst. Serveer in dikke plakken als ontbijt, brunch of met een kopje thee.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 kg witte bloem
    • 2 zakjes (7 gr) gedroogde actieve bakkersgist
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • warme melk, zoveel als nodig is
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 6 eieren
    • 100 gr suiker
    • 500 gr gemalen amandelen
    • 250 gr rozijnen
    • 250 gr krenten
    • 500 gr gemengd gedroogd fruit, gesneden
    • 1 onbewerkte citroen, waarvan de schil geraspt wordt
    • gesmolten boter om het deeg mee te bestrijken
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

    1. Meng de bloem, gist, 200 gr suiker, zout en wat warme melk. Zet opzij.
    2. Klop in een andere kom de boter, de eieren en de resterende suiker tot een luchtig geheel.
    3. Meng alle resterende deeg-ingedriënten en kneed ze tot een soepel deeg. Bedek het deeg met een theedoek en laat 1 tot 1 1/2 uur rijzen.
    4. Sla het deeg neer en vorm een stol. Leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat vervolgens 20 minuten onbedekt rijzen.
    5. Verwarm intussen de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bak de stol in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur of totdat een sateprikker schoon uit het midden komt.
    6. Bestrijk de stol met boter terwijl hij nog warm is. Eenmaal afgekoeld bestrooi je hem royaal met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren