Dunne kers- en amandelkoekjes

    Dunne kers- en amandelkoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze kerstkoekjes zijn het hele jaar door perfect. Ze zijn zoet, boterachtige en smaken naar meer. Serveer met een kopje thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • Voor het deeg:
    • 100 gr basterdsuiker
    • 200 gr boter
    • 300 gr witte bloem
    • 1 ei
    • voor de bovenkant:
    • 100 gr basterdsuiker
    • 30 gr boter
    • 125 ml room
    • 100 gr amandelschaafsel
    • 2 eetlepels kersen in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Kneed alle ingrediënten in een koekjesbeslag, wikkel het in folie en laat gedurende 1 uur in de koelkast staan.
    2. Vet een bakplaat in en bestuif hem met bloem. Rol het deeg zeer dun uit (2 mm), leg het op de bakplaat en prik er een paar keer met een vork in.
    3. Voor debovenkant doe je de suiker in een pan en bruin je het lichtjes op een laag vuur. Haal van het vuur en roer de boter en room erdoor. Meng de amandelen en kersen erdoor en verspreid dit in een laag over de koekjesbodem.
    4. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6 en bak gedurende ongeveer 15 minuten. Terwijl het nog warm is, snijd je het in diamanten of rechthoeken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren