Escargots met knoflook en kruidenboter

    Escargots met knoflook en kruidenboter

    4keer bewaard
    20min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Het perfecte voorgerecht voor een formeel diner. Slakken worden gebakken in een eenvoudige, maar heerlijke knoflook- en kruidenboter. Serveer in schelpen of slakkenschaaltjes. Serveer met dun gesneden toast.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • 120 gr fijngehakte peterselie
    • 350 gr boter, op kamertemperatuur
    • zout en peper naar smaak
    • 6 dozijn slakken uit blik (escargots), uitgelekt
    • 6 dozijn slakkenhuizen (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 2 1/2.
    2. Breng een pan water aan de kook. Voeg de slakken toe. Laat een paar minuten staan. Dit zal de metaalachtige smaak wegnemen. Giet af.
    3. Meng de boter, knoflook, peterselie en sjalotten. Breng op smaak met zout en peper, en meng tot een gladde massa.
    4. Vul elke schelp met een klein klontje kruidenboter en een slak. Herhaal dit. Leg de schelpen zodanig in een schotel of bakblik, dat ze niet morsen tijdens het koken.
    5. Bak gedurende ongeveer 10 minuten of totdat de boter begint te borrelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties