Far Breton met rozijnen (taart uit Bretagne)

    Far Breton met rozijnen (taart uit Bretagne)

    2keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel puddingrecept uit Bretagne, dat simpel en lekker is. Je kunt in plaats van de rozijnen ook pruimen gebruiken, indien gewenst. Voeg geen rum toe als je dit recept voor jonge kinderen maakt! Je kunt de rozijnen weken in water of thee.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr rozijnen
    • 150 ml rum
    • 4 eieren
    • 125 gr witte bloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 500 ml melk
    • 2 theelepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 2/3. Vet een ovenschaal in. In een kleine kom week je de rozijnen in de rum.
    2. In een middelgrote kom klop je de eieren, bloem en suiker bij elkaar. Meng goed tot een gladde massa. Roer geleidelijk de melk erdoor.
    3. Giet de rozijnen af (deze stap kan worden overgeslagen als je de rum toevoegt aan het mengsel). Doe de rozijnen in de voorbereide schaal, verspreid ze gelijkmatig.
    4. Voeg het ei mengsel toe en bak 45 minuten in de oven. De pudding zal stijgen tijdens het koken en vervolgens inzakken. Dit is normaal!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren