Frambozen en Amaretti trifle met mascarpone

    Frambozen en Amaretti trifle met mascarpone

    6keer bewaard
    8uur15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit dessert afgelopen Valentijnsdag voor mijn geliefde gemaakt. Ik had niet veel tijd om te winkelen of het voor te bereiden, dus het moest snel zijn. Afgaande op zijn gezicht, was het een succes. Ik maak het nu vaker en niet alleen op 14 februari. Ik maak de trifle de avond tevoren, zodat het tijd heeft om alle smaken in zich op te nemen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr amaretti koekjes
    • 300 gr bevroren frambozen
    • 160 ml cassis, verdeeld
    • 450 gr mascarpone
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 4 eetlepels room
    • 2 theelepels vanille-extract
    • pure chocolade ter decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur15min 

    1. Plet de amaretti koekjes met een vijzel (heel voorzichtig, anders vliegen ze in de rondte). Leg ze op de bodem van een trifle kom.
    2. Meng de frambozen terwijl ze nog bevroren zijn met 100 ml Cassis en verdeel dit gelijkmatig over de amaretti koekjes.
    3. Roer de mascarpone, poedersuiker, room en 60 ml Cassis tot het romig is. Roer de vanille erdoor. Verdeel het mengsel voorzichtig met een spatel over de frambozen en probeer de twee lagen niet te mengen.
    4. Dek af met plasticfolie en laat enkele uren, bij voorkeur 's nachts, in de koelkast staan. Haal 30 minuten voor serveren uit de koelkast en bestrooi met chocolade indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren