Oosterse karbonade met gember

    Oosterse karbonade met gember

    8keer bewaard
    2uur12min


    77 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten uit de Oosterse keuken geven deze karbonades van de barbecue een heerlijk volle smaak. U kunt het recept ook gebruiken voor oven of grill.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 ml sinaasappelsap
    • 2 eetlepels ketjap
    • 2 eetlepels verse gember, fijngesneden
    • 2 eetlepels sinaasappelschil, geraspt
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gemalen chilipepers
    • 1/2 theelepel zout
    • 6 varkenskarbonades (lendestuk zonder bot)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:2uur12min 

    1. In een ondiepe schaal sinaasappelsap, ketjap, gember, sinaasappelrasp, knoflook, chilipeper en zout mengen. Karbonades toevoegen en omdraaien zodat ze een laagje marinade krijgen. Afdekken en minstens 2 uur (of een nacht) onder regelmatig omdraaien laten marineren.
    2. De barbecue matig heet laten worden.
    3. Een rooster licht met olie invetten. De karbonades 5-6 minuten per kant tot gewenste gaarheid roosteren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren