Oosterse karbonade met gember

    (92)
    2 uur 12 minuten

    Ingrediënten uit de Oosterse keuken geven deze karbonades van de barbecue een heerlijk volle smaak. U kunt het recept ook gebruiken voor oven of grill.


    77 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 ml sinaasappelsap
    • 2 eetlepels ketjap
    • 2 eetlepels verse gember, fijngesneden
    • 2 eetlepels sinaasappelschil, geraspt
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gemalen chilipepers
    • 1/2 theelepel zout
    • 6 varkenskarbonades (lendestuk zonder bot)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:2uur12min 

    1. In een ondiepe schaal sinaasappelsap, ketjap, gember, sinaasappelrasp, knoflook, chilipeper en zout mengen. Karbonades toevoegen en omdraaien zodat ze een laagje marinade krijgen. Afdekken en minstens 2 uur (of een nacht) onder regelmatig omdraaien laten marineren.
    2. De barbecue matig heet laten worden.
    3. Een rooster licht met olie invetten. De karbonades 5-6 minuten per kant tot gewenste gaarheid roosteren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (92)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren