Oosterse kip van de barbecue
1 / 1 Foto van:  Auntie D in MN
Blader

Oosterse kip van de barbecue

Deze zoete marinade op basis van ketjap en gember maakt van kip een smaakvol lekkernij.

Janet M.

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 dessertlepels sesamolie
  • 2 eetlepels honing
  • 3 plakjes verse gember
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 kipfilets (100 gr)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

  1. In een magnetronschaal ketjap, olie, honing, gember en knoflook mengen en 1 minuut op mediumstand in magnetron verwarmen. Roeren en nogmaals 30 seconden verwarmen. De marinade mag niet koken.
  2. De kipfilet in een ondiepe schaal leggen. De marinade erover gieten en 15 minuten laten intrekken.
  3. De barbecue matig heet laten worden. De marinade van de kip in een kleine sauspan afgieten. Aan de kook brengen en 5 minuten op een middelhoog vuur laten sudderen. Apart zetten om de kip te bedruipen.
  4. Een rooster licht invetten. De kip 6-8 minuten per kant goudbruin roosteren. De kip is gaar als het vleessap helder is. Tijdens het bakken vaak met de marinade bedruipen, dan krijgt de kip een mooi goudbruine kleur.

Tip:

Je kunt de kip ook onder de grill in de oven bereiden en daarna de marinade(saus) erover schenken.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties