Oosterse kip van de barbecue

    Oosterse kip van de barbecue

    Foto recept: Oosterse kip van de barbecue
    10

    Oosterse kip van de barbecue

    (523)
    35min


    505 personen hebben dit gemaakt

    Deze zoete marinade op basis van ketjap en gember maakt van kip een smaakvol lekkernij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels ketjap
    • 2 dessertlepels sesamolie
    • 2 eetlepels honing
    • 3 plakjes verse gember
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 4 kipfilets (100 gr)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een magnetronschaal ketjap, olie, honing, gember en knoflook mengen en 1 minuut op mediumstand in magnetron verwarmen. Roeren en nogmaals 30 seconden verwarmen. De marinade mag niet koken.
    2. De kipfilet in een ondiepe schaal leggen. De marinade erover gieten en 15 minuten laten intrekken.
    3. De barbecue matig heet laten worden. De marinade van de kip in een kleine sauspan afgieten. Aan de kook brengen en 5 minuten op een middelhoog vuur laten sudderen. Apart zetten om de kip te bedruipen.
    4. Een rooster licht invetten. De kip 6-8 minuten per kant goudbruin roosteren. De kip is gaar als het vleessap helder is. Tijdens het bakken vaak met de marinade bedruipen, dan krijgt de kip een mooi goudbruine kleur.

    Tip:

    Je kunt de kip ook onder de grill in de oven bereiden en daarna de marinade(saus) erover schenken.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (523)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren