Gemakkelijke pruimencake

    Gemakkelijke pruimencake

    35keer bewaard
    1uur


    129 personen hebben dit gemaakt

    Een super-lekkere cake, een geweldige manier om pruimen te verwerken wanneer ze in het seizoen zijn. Het cakebeslag wordt bedekt met pruimen, kaneel en suiker, voordat hij wordt gebakken. Serveer bijvoorbeeld met slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr suiker
    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 140 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 eieren
    • 1 snufje zout
    • 12 pruimen, ontpit en gehalveerd
    • 1 theelepel gemalen kaneel of naar smaak
    • 1-2 eetlepels basterdsuiker, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Klop de suiker en de boter luchtig met een elektrische mixer. Meng de bloem en het bakpoeder en zeef in het room-mengsel. Klop de eieren en zout erdoor. Meng alles goed.
    3. Giet het beslag in een ingevette 26 cm ronde springvorm en maak glad. Bedek met de pruimen (gesneden kant naar boven) en bestrooi met 1-2 eetlepels suiker en kaneel.
    4. Bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven op de laagste plank, totdat een spies er schoon uitkomt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur of serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    JantienvanderSpek
    10

    heerlijk! Supermakkelijk en een fantastische smaak. Andere pruimentaarten waren weleens zuur of bitter, maar deze is perfect! - 21 jul 2014

    Matahari1966
    6

    Heerlijk, simpel en smakelijk, bewaard hoor! - 04 aug 2014

    AnnaDeWit
    van
    6

    Heel erg lekker. Gisteren gemaakt en in 1 keer op en helemaal goedgekeurd door allen. Ook simpel te maken. Deze onthouden we! - 30 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren