Geroosterde bieten

    Geroosterde bieten

    2keer bewaard
    45min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Het roosteren van rode biet brengt ze op een prachtige smaak. Hier worden ze geroosterd met olijfolie. Gebruik ze in een salade of in een bijgerecht met wat je nog meer wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg rode bieten
    • olijfolie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Was de bieten en doe ze in een pan. Bedek met water, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
    2. Giet af en laat kort afkoelen.
    3. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    4. Leg de bieten individueel op stukken folie, Besprenkel met olijfolie (optioneel) en wikkel strak in. Leg ze in een ovenvaste schaal en bak ze ongeveer 20-60 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de grootte) of tot ze zacht aanvoelen. Test de gaarheid met een vork.
    5. Laat lichtjes afkoelen en schil. Gebruik zoals je wilt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties