Ossobuco

    Ossobuco

    77keer bewaard
    8uur10min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk malse stoofschotel waar het water van in de mond loopt. Lekker vol van smaak en met een heerlijke jus met wortel, selderie en ui. Lekker met gekookte rijst of couscous. Mijn gezin kon er niet genoeg van krijgen en er werd om de restjes gevochten om de volgende dag bij de lunch te eten. Een groot succes!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels witte bloem
    • zout en peper
    • 6 dikke plakken kalfsschenkel
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, grof gesneden
    • 2 grote wortels, fijngesneden
    • 2 stengels selderie, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 300 ml kippenbouillon
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 2 theelepels verse of 1 theelepel droge oregano
    • 1 laurierblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Schep het vlees door de gekruide bloem. In een koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten en hierin het vlees lichtbruin schroeien.
    2. Leg de gesneden groenten op de bodem van de slow cooker en leg het vlees er bovenop. De blikjes tomaat en de bouillon over het vlees uitgieten. Laurierblad en oregano toevoegen. Als u droge oregano gebruikt deze toevoegen 1 uur voor einde kooktijd.
    3. Gedurende 8 uur op de lage stand garen of 4 uur op de hoge stand en vervolgens een paar uur op de lage stand.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    3

    Lekker - 19 jun 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren