Hartige spek en kaas muffins

    Hartige spek en kaas muffins

    3keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige muffins zijn het resultaat van een experiment, ik wilde muffins bakken, maar had geen boter in huis. Mijn man was erg blij met het resultaat en ik bak ze sindsdien regelmatig in het weekend. Ze smaken het beste warm met boter.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr mager spek
    • 60 gr sjalotjes, fijn gesneden
    • 300 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 75 ml melk
    • 200 gr zure room
    • 50 gr Cheddar of Gruyère kaas, geraspt
    • 15 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • karwijzaad om erover te strooien (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 ° C / gasoven stand 5. Vet een muffin bakblik in of bedek met papieren vormpjes.
    2. Bak het spek in een koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat wat spek in de pan en fruit hierin de sjalotten glazig op een matig vuur. Laat afkoelen.
    3. Meng bloem, bakpoeder en zout. In een andere kom, meng je de eieren, melk en zure room.
    4. Snijd de afgekoelde spek in blokjes, meng met de gebakken sjalotten en kaas en roer dit door het eiermengsel. Voeg het bloemmengsel in twee of drie keer toe en roer kort met een spatel.
    5. Schep het mengsel in de voorbereide muffin vormpjes en bestrooi met karwijzaad.
    6. Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven en serveer ze bij voorkeur terwijl ze nog warm zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren