In chocolade gedoopte gemberkoekjes

    In chocolade gedoopte gemberkoekjes

    1keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    De prachtige combinatie van gember en chocolade wordt samengebracht in deze koekjes. Een koekjesbeslag wordt bedekt met gekonfijte gember, amandelen, boter en suiker, gebakken, dan gesneden en vervolgens ondergedompeld in gesmolten chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 70 

    • Voor het koekjes beslag:
    • 200 gr witte bloem
    • 1 snufje zout
    • 75 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 ei
    • 75 gr boter, op kamertemperatuur
    • voor de bovenlaag:
    • 100 gr gekristalliseerde gember, fijngehakt
    • 100 gr basterdsuiker
    • 50 gr boter
    • 50 gr slagroom
    • 150 gr amandelen
    • voor het omhulsel:
    • 75 gr pure chocolade couverture

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.
    2. Meng bloem, zout, suiker en vanillesuiker.
    3. Klop het ei en de boter tot een luchtig geheel. Voeg toe aan de bloem en kneed met de deeghaak van een elektrische mixer tot een glad geheel.
    4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit op de bakplaat.
    5. Om de bedeklaag te maken doe je suiker, boter en room in een kleine steelpan. Breng aan de kook, terwijl je af en toe roert. Roer de amandelen en gember erdoor. Verwarm het mengsel en verspreid het vervolgens snel over het deeg.
    6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
    7. Snijd in dunne reepjes terwijl ze nog warm zijn en leg ze zorgvuldig op een rooster om volledig af te koelen.
    8. Smelt de chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking en dompel het ene uiteinde van het langwerpige koekje in de chocolade, laat hard worden op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren