In tomaten en wijn gestoomde mosselen

    (2)

    Ik houd van schelpdieren en vooral van mosselen. Ik houd zo van de smaak dat ik terug kwam van de markt vandaag met een paar tomaten en verse mosselen en ik dit recept creëerde. Zo lekker! Knapperig brood is van essentieel belang, natuurlijk.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gesnipperde ui
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 500 gr verse Schotse mosselen
    • 2 tomaten, in blokjes
    • 3 takjes tijm
    • zout en peper naar smaak
    • 100 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Fruit de ui 5 minuten in de olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
    2. Voeg de tomaten en tijm toe, breng op smaak met zout en peper. Voeg de witte wijn toe en kook gedurende 5 minuten.
    3. Voeg de mosselen toe (een aantal per keer als de koekenpan te vol is) en zet het deksel op de pan gedurende 3 minuten. Als de mosselen niet geopend zijn, dek je de pan weer af en kook je ze nog eens een of 2 minuten. Verwijder alle ongeopende mosselen en gooi ze weg. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren