Kalkoen met ingemaakte citroen

    Kalkoen met ingemaakte citroen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk geurende schotel, gemaakt door kalkoen met citroensap, gember en ingemaakte citroenen te koken. Simpel en lekker. Serveer met rijst of couscous, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • sap van 2 citroenen
    • 2 ontvelde kalkoenborst filets, in tweeën gesneden
    • 4 sprieten gehakte bieslook voor de garnering
    • 1 (4 cm) stukje verse gemberwortel, in blokjes gesneden
    • 4 takjes platte peterselie, fijngehakt
    • 4 ingemaakte citroen, gewassen en in stukken gesneden
    • 1 klontje boter
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Doe de kalkoen filets, citroensap, gember, zout en peper in een grote afsluitbare zak. Druk de lucht eruit en sluit de zak. Masseer de kalkoenfilets met het mengsel en laat dan minsten 1 uur afkoelen.
    2. Haal de kalkoen uit de marinade. Bewaar de marinade.
    3. Verhit de boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Braad de kalkoenfilets 2 minuten per kant aan. Verlaag het vuur en bak ze aan beide kanten goudbruin, ongeveer 10 minuten.
    4. Voeg de marinade en ingemaakte citroen toe. Kook voor nog eens 5 minuten. Bestrooi met peterselie en bieslook voor het serveren.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren