Kip met rabarbersaus

    Kip met rabarbersaus

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snel en eenvoudig gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. Kipfilets worden gebakken en geserveerd met een licht gezoete rabarber- en cassis-saus. Serveer met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 stengels rabarber
    • 2 kipfilets zonder huid
    • zout en peper
    • plantaardige olie
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 30 gr boter
    • 1 scheutje cassis (zwarte bessen likeur)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes van 10 cm lengte.
    2. Wrijf de kip in met zout en peper. Verhit de olie in een pan en bruin het vlees aan beide kanten. Zet het vuur lager en blijf bakken totdat het vlees niet langer roze is. Haal uit de pan en houd warm.
    3. Verhoog het vuur tot naar medium en doe de suiker in de pan. Karameliseer de suiker terwijl je voortdurend roert. Roer de boter en cassis erdoor, voeg dan de rabarber toe. Kook tot de saus zacht is maar niet uit elkaar valt. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Maak een laagje van de rabarbersaus op de kip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren