Krentenbrood met kaneel

    Krentenbrood met kaneel

    10keer bewaard
    3uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Er is niets lekkerder dan zelf gebakken brood. Dit brood is bezaaid met heerlijke krenten en gekruid met kaneel. Heerlijk vers of de volgende dag geroosterd.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gr krenten
    • 50 gr verse gist
    • 300 ml warme melk
    • 1 kg witte bloem
    • 150 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 eierdooier, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 2uur rijzen  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Week de krenten in warm water en zet opzij.
    2. Meng het gist met de melk en suiker. Meng er geleidelijk de bloem door. Bedek het deeg en laat 20 minuten rijzen.
    3. Giet ondertussen de krenten af en dep ze droog op een keuken handdoek.
    4. Kneed de hele eieren, het zout, de kaneel en de boter door de bloem en maak een soepel deeg. Voeg de krenten aan het einde toe.
    5. Breng het deeg over naar een ingevette ronde taartvorm en dek af. Laat 60 tot 90 minuten rijzen.
    6. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Maak met behulp van een zeer scherp mes, een gleuf in een x-vorm in het brood en smeer er een losgeklopte eierdooier over. Bak gedurende 1 uur totdat de bovenkant goudbruin is. Haal uit de taartvorm en laat op een rooster afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    LucyJansen-Sanders
    0

    heerlijk recept, voor het brood de oven in ging heb ik op het losgeklopte ei fijne kandijsuiker gestrooid dit maakte het extra lekker - 10 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren