Kweeperenpasta

    Kweeperenpasta

    1keer bewaard
    4dagen55min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Deze fruitige pasta is een geweldige aanvulling op elke kaasplankje. Het gaat bijzonder goed samen met de sterkere kazen. Probeer het eens bij je volgende etentje.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1,5 kg basterdsuiker
    • 2 liter water
    • 2 kg kweeperen, met schil en in stukjes gesneden
    • kaas om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 4dagen drogen  ›  Klaar in:4dagen55min 

    1. Breng het water aan de kook in een grote pan en voeg de stukjes kweepeer toe. Kook ze 20 minuten of tot ze gaar zijn. Giet ze af en pureer met een vork.
    2. Doe alles terug in de pan met de suiker. Kook gedurende 15 minuten op laag vuur, roer af en toe totdat het is opgelost. De pasta moet gemakkelijk loslaten van de pan.
    3. Giet het mengsel uit op bakpapier en laat het meerdere dagen drogen. Wanneer de ene kant droog is, draai je het om zodat de andere kant kan drogen.
    4. Wanneer het droog is, snijd je het, als dat nodig is. Je kan de pasta een paar maanden bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren