Marsepein en jam koekjes

    Marsepein en jam koekjes

    6keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn fantastische kerstkoekjes die zeer snel op zullen zijn. Romige koekjes worden belegd met bessengelei en marsepein. Super lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • koekjes:
    • 200 gr witte bloem
    • 100 gr maïzena
    • 1 ei
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur
    • marsepein:
    • 250 gr zachte boter
    • 250 gr marsepein
    • 175 gr witte bloem
    • 3 eieren
    • 1 snufje zout
    • geraspte schil van een 1/2 citroen
    • vulling:
    • bessengelei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de bloem met de maïzena. Voeg ei, suiker, vanillesuiker en 200 gr boter toe, Mix dit met de deeghaak op een elektrische mixer. Wikkel in folie en zet 1 uur in de koelkast.
    2. De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.
    3. Rol het deeg uit en snijd cirkels van 4 cm.
    4. Voor de marsepein: kneed 250 gr boter, marsepein, meel, eieren, zout en citroenschil samen. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit cirkels rond de randen van de koekjes. Leg een klodder bessengelei in het midden van elk koekje.
    5. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren