Met kaneel gekruide pretzels

    Met kaneel gekruide pretzels

    2keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een met amandel verrijkt koekjesdeeg wordt gevormd tot kleine pretzels, bestrooid met kaneelsuiker en gebakken tot in de perfectie. Als je de pretzels een te onhandige vorm vindt, kun je het deeg ook uitrollen en in koekjes snijden met behulp van een koekjes-snijder.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • voor de koekjes:
    • 250 gr witte bloem
    • 125 gr gemalen amandelen of hazelnoten
    • 50 gr geraspte chocolade
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • geraspte schil van 1/4 biologische citroen
    • 1 snufje zout
    • 125 gr basterdsuiker
    • 4 eierdooiers
    • 150 gr boter, op kamertemperatuur
    • om mee te bestrooien:
    • 80 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwerk de koekjes-ingrediënten tot een soepel deeg. Bedek en zet tenminste 30 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4. Vet een bakplaat in.
    3. Rol het deeg in dunne worstjes en vorm er kleine pretzels mee. Leg ze op de bakplaat.
    4. Maak de kaneelsuiker door de suker en kaneel te mengen. Strooi dit vóór het bakken over pretzels.
    5. Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren