Notendriehoekjes

    Notendriehoekjes

    4keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, maar heerlijk gebak, gemakkelijk te maken. Deze driehoekige koekjes worden gegarneerd met een zoete hazelnootlaag en vervolgens ondergedompeld in chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • voor het deeg:
    • 300 gr witte bloem
    • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
    • 130 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 130 gr boter
    • voor de toplaag:
    • 1 pot abrikozenjam
    • 200 gr boter
    • 4 eetlepels water
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 400 gr hazelnoten, gemalen
    • ter decoratie:
    • gesmolten glazuur voor chocoladetaart

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maak een soepel deeg van bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, eieren en boter. Wikkel in folie en zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlakte en leg het vervolgens op een bakplaat bedekt met vetvrij papier. Besmeer met abrikozenjam.
    3. Verwarm de boter, water, suiker en vanillesuiker langzaam in een pan en roer de hazelnoten erdoor. Laat het mengsel iets afkoelen en verspreid over de abrikozenjam.
    4. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6 en bak ongeveer 20-30 minuten.
    5. Snijd het in kleine vierkantjes en dan opnieuw diagonaal. Dompel de driehoeken in de chocolade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren