Pompoen en salie-soep

    Pompoen en salie-soep

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldig recept om alle overgebleven pompoen van Halloween te gebruiken. Hij is heerlijk romig. Serveer met vers gebakken brood en boter.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (1,3 kg) hele pompoen
    • olijfolie om de pompoen mee te bestrijken
    • 50 ml olijfolie
    • 6 teentjes knoflook
    • 12 verse salieblaadjes
    • 2 uien, fijngehakt
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 2 eetlepels gehakte verse salie
    • 2 liter water of groentebouillon
    • zout
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    2. Snijd de pompoen in tweeën en schraap de zaden eruit. Bestrijk de pompoen van binnen en van buiten met olijfolie en leg hem met de gesneden kant naar beneden in een diepe ovenschaal. Voeg de ongeschilde knoflook toe en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de pompoen zacht is.
    3. In de tussentijd verwarm je 50 ml olijfolie in een pan en bak de salie ongeveer 1 minuut. Zet opzij.
    4. Fruit de uitjes, salie. tijm en peterselie in de dezelfde pan gedurende 12 minuten op matig vuur tot de uien beginnen te bruinen.
    5. Schraap het pompoenvlees eruit en verwijder de schil van de knoflook. Doe de pompoen, gepelde knoflook en alle sappen uit ovenschaal met water en zout in een grote pan. Voeg het ui mengsel toe en laat 25 minuten sudderen met de deksel er half op. Pureer de soep fijn (als soep te dik is, voeg meer vloeistof toe). Kruid met zout en peper en serveer met gebakken saliebladeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren