Pompoensoep met gember

    Pompoensoep met gember

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke winterse soep is makkelijk te maken. Pompoen wordt gestoofd in kippenbouillon, gepureerd en gekruid met gember, kerriepoeder, suiker en room.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg in blokjes gesneden pompoenvlees
    • 500 ml kippenbouillon
    • zout
    • 1 eetlepel fijngeraspte gemberwortel
    • 1/2-1 theelepel milde of medium hete kerriepoeder
    • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    • room, met een zo hoog mogelijk vetgehalte, minstens 40% (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de pompoen, kippenbouillon en gember in een steelpan en kook gedurende 20 minuten. Pureer en breng op smaak met zout, kerrie, donkerbruine basterdsuiker en de room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren