Risotto met pompoen en Parmezaanse kaas

    Risotto met pompoen en Parmezaanse kaas

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze risotto is romig en vol van smaak. De risotto wordt gegaard met de in blokjes gesneden pompoen en gekruid met geroosterde walnoten en geraspte Parmezaanse kaas. Het perfecte maal voor de winter.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 gr walnoten, grof gehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 sjalotten, gehakt
    • 450 gr geschilde pompoen, in blokjes
    • 400 gr risotto rijst (Arborio)
    • 1 snufje cayennepeper
    • 1 snufje gedroogde tijm
    • 1,6 liter kippenbouillon
    • 50 gr verse Parmezaanse kaas, geraspt
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Rooster de walnoten in een kleine pan en zet ze apart.
    2. Verhit de olie in een middelgrote pan en bak de sjalotjes 3-4 minuten of tot ze zacht en doorschijnend zijn. Voeg de pompoen toe en bak 4-5 minuten, af en toe roeren.
    3. Roer rijst erbij en bak gedurende 3 minuten of totdat het nootachtig begint te ruiken, blijf roeren. Voeg de cayennepeper en gedroogde tijm toe.
    4. Voeg geleidelijk de warme bouillon, 250 ml per keer, toe. Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, voeg je de volgende 250 ml toe. Roer voortdurend en schraap alle rijst die aan de bodem kleeft los. Het duurt ongeveer 20-25 minuten tot alle bouillon op is.
    5. Haal de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en walnoten erdoor. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren