Risotto met rode biet blaadjes

    Risotto met rode biet blaadjes

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Soms op boerenmarkten vind je echt verse bietjes met bladeren die nog niet zijn verwelkt. Als ik deze vind, maak ik altijd deze mooie risotto. Het duurt een tijdje en je moet een hele tijd bij het fornuis staan om te roeren, maar het is zeker de moeite waard.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Bladeren van een tot twee trossen rode bieten (5-6 handenvol gehakte bladeren)
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 liter kippenbouillon, sudderend
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • 1 laurierblad
    • 175 gr risottorijst
    • 75 ml droge witte wijn
    • 50 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen witte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Was de bieten bladeren grondig en hak ze fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en bak de knoflook 2 minuten op een matig vuur. Meng de bladeren erdoor en bak 4-5 minuten tot ze uiteenvallen. Zet apart.
    2. Verhit de resterende 4 eetlepels olie in een pan met zware bodem. Fruit de sjalotten en voeg het laurierblaadje toe. Doe de rijst in de pan en roer goed zodat deze gelijkmatig wordt bedekt met de olie. Bak 2-3 minuten tot de rijst een beetje is geroosterd. Blus af met witte wijn.
    3. Verwarm de kippenbouillon. Giet 125 ml bij de rijst en kook zachtjes op een matig vuur. Zodra de bouillon opgenomen is, voeg je de volgende 125 ml toe enzovoort enzovoort, totdat na 30 minuten de hele liter bouillon is gebruikt. Het mengsel moet altijd zachtjes koken. Het is heel belangrijk om te roeren en de houten lepel over de bodem van de pan te blijven halen. Arborio rijst is zeer kleverig en zal gemakkelijk vastkleven aan de pan.
    4. Als alle bouillon is gebruikt, maar de rijst is nog niet zacht genoeg, voeg dan een beetje warm water toe.
    5. Meng de Parmezaanse kaas met de rijst en roer de rode bietbladeren erdoor. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct (als je risotto te lang laat staan, wordt hij kleverig).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren