Roergebakken kalkoen met ananas

    Roergebakken kalkoen met ananas

    3keer bewaard
    1uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze roerbakschotel is heel makkelijk te maken, klaar in slechts 20 minuten. De kalkoen moet een uur marineren, dus het is beste om het klaar te maken voordat je naar je werk gaat zodat alles in een paar minuten klaar is als je thuis komt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr kalkoenfilet
    • stukje gemberwortel (5 cm), fijngehakt (of 1 theelepel gemalen gember)
    • 4 eetlepes sojsaus
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • chilipoeder naar smaak
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 3 schijfjes ananas, bij voorkeur vers, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels olie
    • 150 gr verse taugé
    • 1 bosje bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Was, droog en snijd de kalkoen gelijkmatig.
    2. Voor de marinade: meng de gember met 2 eetlepels sojasaus, zout, peper, chilipoeder en knoflook. Rol de kalkoen in de marinade, zet een uur in de koelkast.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak de kalkoen kort. Roer de stukjes ananas erdoor.
    4. Spoel de taugé af in een zeef onder stromend water, giet af en doe in de pan terwijl je voortdurend roert.
    5. Kruid de reepjes met sojasaus, kruiden en zout naar smaak. Hak de bieslook en strooi erover. Serveer met rijst of noedels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren