Romige kalkoenfilet met gebakken paprika

    Romige kalkoenfilet met gebakken paprika

    2keer bewaard
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige maar gezonde maaltijd waar de hele familie van zal genieten. Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om kalkoen te bereiden, is dit je recept - kalkoenborst gecombineerd met rode paprika, knoflook, rode wijn en room: een heerlijke combinatie. Serveer met verse noedels en je hebt een perfecte maaltijd!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olie
    • 1 grote ui, in dunne plakjes
    • 2 rode paprika's, in reepjes
    • 400 gr kalkoenfilets, in smalle reepjes
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 100 ml rode wijn
    • 250 ml room
    • 200 ml zure room
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 pakje verse noedels
    • gehakte verse peterselie, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan op een matig hoog vuur. Fruit de uien en paprika totdat beiden licht gebruind zijn.
    2. Voeg de kalkoen toe, breng op smaak met zout en peper toe en bak gaar.
    3. Voeg de knoflook, paprika en komijn toe en bak kort. Voeg de tomatenpuree toe en bak wat langer, blus vervolgens met de wijn.
    4. Voeg de room en de zure room toe en kook gedurende 15-20 op een laag vuur.
    5. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    6. Kruid de saus naar smaak en bestrooi met de gehakte peterselie voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren