Rosbief met rozemarijn aardappeltjes en Madeira saus

    Rosbief met rozemarijn aardappeltjes en Madeira saus

    2keer bewaard
    1uur55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een elegante, maar toch ongelooflijk gemakkelijk te maken maaltijd voor formele diners. Het is tevens een prachtig alternatief voor een zondagse lunch of kerstdiner.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de rozemarijn aardappelen: / b <>
    • 750 gr assortiment aardappelen, in grote stukken gesneden
    • 1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • Voor de rosbief:
    • 1 kg mals rundvlees om te braden
    • zout en peper naar smaak
    • Voor de saus:
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 1 theelepel water
    • 200 ml Madeira-wijn
    • 1 hele steranijs vrucht
    • 200 ml runderbouillon
    • 200 ml crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C / gasoven stand 5.
    2. Doe de aardappelen in een ovenschaal. Breng op smaak met rozemarijn, zout, peper en besprenkel met olijfolie. Rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
    3. Voeg de rosbief toe aan de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper. Plaats terug in de oven en braad nog eens 45 minuten.
    4. Ondertussen bereid je de saus. Verhit de suiker en water in een pan op middelhoog vuur tot de suiker gekarameliseerd is.
    5. Als de karamel begint te stollen, haal je de pan van het vuur. Voeg de Madeira en steranijs (het zal spatten) toe. Roer en verwarm tot het volume is gehalveerd. Voeg de bouillon toe, verwarm deze, voeg tenslotte de crème fraîche toe. Giet in een sauskom en houd warm.
    6. Haal de aardappelen en rosbief uit de oven. Laat het vlees 10 minuten rusten onder een stuk folie alvorens je het snijdt. Serveer de in plakken gesneden rosbief met de aardappelen en saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren