Rum en chocoladetruffels

    Rum en chocoladetruffels

    2keer bewaard
    3uur50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Er gaat niets boven zelfgemaakte truffels. Donkere chocolade wordt gemengd met boter, suiker, crème fraîche, eierdooiers en rum. Het mengsel wordt vervolgens tot kleine balletjes gerold en door de cacaopoeder gerold.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr poedersuiker
    • 100 ml crème fraîche
    • 2 eierdooiers
    • 250 gr donkere chocolade (70%)
    • 50 ml rum
    • ongezoet cacaopoeder, poedersuiker of geraspte kokos om de truffels door te rollen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur50min 

    1. Smelt de chocolade au bain marie.
    2. Voeg de boter, suiker en vanille toe en roer goed.
    3. Haal van het vuur en roer voorzichtig de 2 eierdooiers, crème fraîche en rum erdoor.
    4. Zet 3 uur in de koelkast. Het mengsel moet koud zijn en half stijf.
    5. Doe een paar eetlepels cacaopoeder in een kommetje.
    6. Haal het chocolade mengsel uit de koelkast en rol snel in kleine balletjes. Rol ze door de cacaopoeder en herhaal dit met alle chocolade.
    7. Bewaren in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren