Rum pretzel koekjes

    Rum pretzel koekjes

    1keer bewaard
    2uur3min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze mini pretzels zijn mooi en heerlijk. Als je het maken van de pretzels te onhandig vindt, kun je het deeg uitrollen en vormpjes uitsnijden.

    Ingrediënten
    Porties: 110 

    • 500 gr witte bloem
    • 250 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 mespuntje bakpoeder
    • 250 gr boter, in klontjes
    • 2 losgeklopte eieren
    • glazuur:
    • 100 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels rum of punch

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 18min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur3min 

    1. Zeef de bloem in een kom en meng de suiker, vanillesuiker en bakpoeder erdoor. Maak een kuiltje in het midden en giet de eieren erin.
    2. Voeg de boter toe en maak er een soepel deeg van. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4.
    4. Vorm het deeg in een lange rol. Snijd er dikke plakken van 1 cm van en vorm elk stuk in een rolletje zo dik als een potlood. Vorm er pretzels van en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak gedurende 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Laat afkoelen. Roer poedersuiker door de rum en bestrijk de pretzels ermee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren