Pasta met asperges en kip

    Pasta met asperges en kip

    19keer bewaard
    35min


    1214 personen hebben dit gemaakt

    Een licht, maar lekker pastagerecht met verse, in bouillon gekookte asperges, gesauteerde knoflook en gekruide kip.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pak (500 gr) penne pasta
    • 5 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • zout en peper naar smaak
    • 125 ml kippenbouillon
    • 1 bosje asperges, schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm
    • 1 teentje knoflook, in dunne schijfjes
    • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten en apart zetten.
    2. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 3 eetlepels olijfolie verhitten. Kip toevoegen, op smaak brengen met zout en peper en in ong. 5 minuten gaar en bruin bakken. Apart zetten.
    3. Kippenbouillon in de pan gieten en asperges, knoflook, zout en peper toevoegen. De pan afdekken en de asperges in 5-10 minuten gaar stomen. De kip weer in de pan doen en opwarmen.
    4. Het groenten-vleesmengsel door de pasta scheppen, goed mengen en ong. 5 minuten laten staan. 2 eetlepels olijfolie erover druppelen, nogmaals omscheppen en vervolgens Parmezaanse kaas erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren